ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін додав у Національний перелік ліків ще 60 препаратів

Також було продовжено дію постанови, яка забезпечує медпрепаратами пільгові категорії населення.

Кабмін додав у Національний перелік ліків ще 60 препаратів
Фото: Предоставлено Натальей Емченко

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка формує політику забезпечення населення якісними та ефективними ліками у 2018 році, а також розширив Національний перелік ліків.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Сьогодні, 13 грудня, на засіданні уряд проголосував за дві постанови, які передбачають забезпечення українців медичними препаратами наступного року. Йдеться про оновлену версію Національного переліку основних лікарських засобів і зміни до Постанови №1303, якою забезпечуються ліками пільгові групи населення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Кабмін схвалив внесення до Національного переліку основних лікарських засобів ще 60 діючих речовин. Тобто тепер загальна кількість препаратів, включених у Нацперелік, які повинні забезпечуватися на 100% у закладах охорони здоров'я, становить 427 препаратів.

Окремо також було вирішено продовжити дію Постанови №1303, що забезпечує пільгові категорії населення медпрепаратами та виробами, яких зараз немає в Нацпереліку. Зміна, яку було ухвалено сьогодні, - обов'язкова реєстрація препаратів в Україні та наявність їх у галузевих стандартах у сфері охорони здоров'я.

"Нова політика забезпечення українців ліками змінює підхід до фінансування. Держава буде витрачати кошти платників податків ефективно: на ті лікарські засоби, чия ефективність в боротьбі з хворобами науково доведена. Ресурси держави будуть сфокусовані на наданні безкоштовного ефективного лікування від пріоритетних захворювань і станів максимальній кількості громадян", - підкреслили в МОЗ.

Нагадаємо, раніше ПРООН підписала довгострокові угоди з чотирма виробниками про постачання ліків в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram