ГоловнаСуспільствоЖиття

Лутковська повторно звернулася до російського омбудсмена щодо Павла Гриба

Уповноважений з прав людини написала листа Москальковій.

Лутковська повторно звернулася до російського омбудсмена щодо Павла Гриба
Фото: obozrevatel.com

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повторно звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо захисту утримуваного в Росії українця Павла Гриба.

Про це повідомляється на сайті українського омбудсмена.

"У зв'язку з тим, що в попередньому листі від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, не містилося інформації про заходи, вжиті в інтересах Гриба, а викладено інформацію загального характеру, Лутковська додатково звернулася до російської колеги з листом, в якому детально описала низку порушень прав Гриба", - йдеться в повідомленні.

Напередодні матері Павла Гриба письмово відмовили у побаченнях з сином без пояснення причин. Лутковська також нагадала, що Грибу заборонили спілкуватися з консулом українською мовою. За словами Лутковської, такі дії порушують права Гриба на отримання повної і ефективної консульсько-правової допомоги.

"Прошу Вас врахувати цю інформацію і вжити необхідних заходів у межах Вашої компетенції для захисту прав громадянина України Гриба П. В. на спілкування з консулом рідною мовою, а також надіслати мені копію медичної документації про стан здоров'я Гриба П. І., яка є в розпорядженні слідчого ізолятора", - йдеться в листі Лутковської.

Нагадаємо, наприкінці серпня Павло Гриб зник на території Білорусі. Його батько, колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб, повідомив, що 24 серпня син виїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соцмережах. Після перетину кордону Білорусі молодик пропав.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває у розшуку за статтею "терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павло Гриб заарештований в Краснодарі до 17 жовтня. Потім йому продовжили термін арешту до 4 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram