ГоловнаСуспільствоПодії

Київські митники затримали 201 посилку з Китаю на фіктивні імена

Відправлення адресувалися Нестору Махну, Тому Сойєру, Джеку Горобцю, Лідці Інвалідці й іншим.

Київські митники затримали 201 посилку з Китаю на фіктивні імена

Державна фіскальна служба повідомила, що в Києві митники затримали кілька сотень посилок з Китаю, які адресовано Нестору Махну, а також Тому Сойєру, Джеку Горобцю тощо.

Про це йдеться в повідомленні служби.

Затримані посилки надійшли з Китаю експрес-поштою.

Під час здійснення їх митного оформлення було встановлено, що транспортні документи на 201 міжнародне відправлення містять неправдиві відомості про одержувачів і їхні контактні номери телефони, а адрес доставки не існує.

Митники затримали 201 міжнародне експрес-відправлення з HD плеєрами, відеокамерами, мобільними телефонами і різними аксесуарами загальною вартістю 125 тис. гривень.

Крім того, ДФС заявляє, що політ фантазії реального одержувача цих посилок не обмежився літературними героями або історичними особистостями.

"Практично всі одержувачі, точніше їхні прізвища і імена, варті уваги: Лідка Маразматичка, Борщ Український, Кілька Путивльська, Продавець Льоха, Льошка Антошка, Лідка Інвалідка, Бім Собака, Бандит Карпенко і низка інших, не менш дивних персон. І всі вони, якщо вірити супровідним документам посилок, живуть у місті Путивль, правда, на неіснуючих вулицях в неіснуючих будинках", - повідомила ДФС.

Повідомляють, що так реальний одержувач мав намір ухилитися від оподаткування, розбивши своє замовлення на дрібні партії.

За виявленим фактом київською міською митницею ДФС складено протокол за ознаками порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу.

ДФС вилучила всі посилки, матеріали справи будуть направлені до суду для прийняття рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram