ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд поновив на посаді поліцейського, відстороненого після перестрілки у Княжичах

Йому повинні виплатити понад 51 тис. гривень за час вимушеного прогулу.

Суд поновив на посаді поліцейського, відстороненого після перестрілки у Княжичах
Фото: knk.media

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді одного з поліцейських, відстороненого у зв'язку з перестрілкою в Княжичах.

"Суд постановив поновити його на службі в поліції на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області з 01.02.2017", - йдеться в тексті постанови суду.

Згідно з постановою, судді задовольнили вимогу позивача про грошове стягнення в розмірі 51, 3 тис. гривень за час вимушеного прогулу звільненого співробітника-позивача.

Згадане рішення було прийнято після перевірки обставин надзвичайної події за участю поліцейських в с. Княжичі Броварського району Київської області.

У суді аргументували своє рішення відсутністю доказів того, що поліцейський порушив вимоги відомчих інструкцій.

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив операцію затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

У січні 2017 року у зв'язку з подіями в Княжичах 7 поліцейських звільнили, 9 отримали дисциплінарне покарання.

Наприкінці серпня 2017 року Генеральна прокуратура в рамках розслідування перестрілки в Княжичах повідомила про підозру трьом особам. Це колишній начальник управління карного розшуку Нацполіції Києва Леонід Курята, екс-заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Нацполіції Києва Роман Мариновський, а також старший інспектор управління КОРД Андрій Курта.

Їм закидають перевищення влади, умисне вбивство і замах на умисне вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram