ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області громадські працівники за підтримки ОДА створили інтернет-платформу для волонтерів

Кошти на створення платформи збирали під час благодійного «Балу патріотів».

У Харківській області громадські працівники за підтримки ОДА створили інтернет-платформу для волонтерів
Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області створюють соцмережу, яка об'єднає волонтерів і тих, хто потребує допомоги. Кошти на створення інтернет-платформи «Небайдужі» і на адресну допомогу дітям загиблих воїнів АТО збирали під час благодійного аукціону «Бал патріотів», повідомляє прес-служба ХОДА.

У заході взяла участь керівник області Юлія Світлична. Вітаючи всіх учасників «Балу патріотів», вона зазначила, що ініціатива харківських громадських організацій і волонтерів одразу отримала підтримку ХОДА.

«Волонтерський рух у Харківській області є одним з найпотужніших, - наголосила голова облдержадміністрації. - І недарма в нас є навіть вулиця Волонтерська. Кожен з нас протягом життя робив добрі справи, але вони знайшли концентрацію і систематизувалися, починаючи з 2013 року. Тоді потрібно було допомагати великій кількості людей. Кожен з нас у житті хоч раз потребує допомоги. І від того, хто перебуває з нами поруч, від того, наскільки сильні наші друзі, наші знайомі і незнайомі нам, але небайдужі люди, від цього залежить наше майбутнє. Майбутнє кожної людини і майбутнє всієї нації. В єдності - наша сила. Ми сильні духом. Ми сильні характером. Ми показали всьому світу, як потрібно боротися з сильним ворогом. Ми стали сильнішими, тому що ми разом».

З ініціативою створення соціальної інтернет-платформи «Небайдужі» та проведення «Балу патріотів» виступила громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації». Організаторами заходу стали волонтерські організації, організації ветеранів АТО, благодійні фонди та громадські діячі Харківської області.

«Ми хочемо створити єдину соціальну мережу для волонтерів і людей, які потребують допомоги. Передусім ми запрошуємо до участі в ній волонтерські організації й організації соціальної сфери. Вони будуть комунікувати із соціальними службами - саме тому ми звернулися за підтримкою до голови ХОДА Юлії Світличної», - зазначив президент ГО «ВСБ «Еліта нації» Олексій Курцев.

Він пояснив, що на інтернет-порталі «Небайдужі» зможуть зареєструватися всі охочі допомагати - не тільки організації, а й окремі люди, які просто не знають, куди звернутися, або побоюються мати справу з шахраями. У розділі «Мені потрібна допомога» зможе зареєструватися той, хто шукає волонтерів або просто небайдужих сусідів. Мова йде не тільки про збір коштів, а й, наприклад, про фізичну допомогу літнім людям, людям з інвалідністю тощо.

«Важлива теза платформи: коли реєструється людина, що потребує допомоги, її перевіряють соціальні служби та волонтери», - зазначив Олексій Курцев.

Кошти на створення платформи і на адресну допомогу дітям загиблих воїнів АТО збирали під час аукціону, лотами якого стали картини харківських художників. Також під час заходу виступили київський гурт «TaRuta», відомий харківський музичний колектив «Папа Карло», студія танцю «All stars» та інші. Віденський вальс виконали близько 30 пар учасників, які протягом місяця готувалися до «Балу патріотів».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram