ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція висунула підозру 20-річній дівчині в загибелі 6 людей у Харкові

Водій другого авто підозрюваним не є.

Поліція висунула підозру 20-річній дівчині в загибелі 6 людей у Харкові
Фото: segodnya.ua

Масштабна ДТП у центрі Харкова, що призвела до загибелі людей, сталася через порушення правил дорожнього руху, заявив начальник ГУ Нацполіції України в Харківській області Олег Бех.

"На перехресті вулиці Сумської і провулку Мечникова автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вулиці Сумської і скоїв наїзд на 11 пішоходів", - сказав він на брифінгу. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще один потерпілий помер у лікарні.

Підозру висунено за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Бех підкреслив, що у справі статус підозрюваної має тільки водійка Lexus, водій другого авто підозрюваним не є.

"Аварія сталася через порушення правил дорожнього руху. Версію теракту не розглядаємо", - додав він.

Бех зазначив, що дівчина активно співпрацює зі слідством, проте причину порушення правил дорожнього руху поки що пояснити не змогла.

Нагадаємо, увечері в середу, 18 жовтня, позашляховик Lexus після зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар, де стояли люди, які очікували зеленого сигналу світлофора. За останніми даними, жертвами наїзду стали 6 людей, ще як мінімум 5 осіб госпіталізовано, декого в тяжкому стані. Очевидці стверджують, що Lexus рухався на великій швидкості на заборонний сигнал світлофора.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - прийомна дочка бізнесмена Василя Зайцева. За попередніми даними, слідів алкоголю чи наркотиків у крові дівчини-водія не виявлено. За кермом автомобіля Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. У результаті ДТП чоловік не отримав серйозних тілесних ушкоджень і після аварії залишався на місці події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram