ГоловнаСуспільствоПодії

Росія затримала двох українських прикордонників (оновлено)

Російська сторона просить надати документи про затриманих.

Росія затримала двох українських прикордонників (оновлено)
Фото: inforesist.org

Державна прикордонна служба України розшукує двох прикордонників, які зникли під час моніторингу кордону з Російською Федерацією в Сумській області.

Про це повідомляють на сайті ДПСУ.

"Учора два офіцери відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону проводили моніторинг ділянки державного кордону. Близько 20:00 зв'язок з ними урвався", - йдеться в повідомленні.

Зараз Держприкордонслужба розшукує зниклих військовослужбовців і встановлює їхнє місце перебування. Про інцидент проінформовано правоохоронні органи.

Водночас у російських засобах масової інформації з'явилися повідомлення про затримання ФСБ "двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону".

"ДПСУ перевіряє отриману інформацію і продовжує пошуки зниклих військовослужбовців. Усі обставини встановлюють", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Росія офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України біля с. Зноб-Трубчеська Середино-Будського району Сумської області поблизу українсько-російського державного кордону, повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк журналістам.

"Російська сторона проінформувала, що затримала двох громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями державної прикордонної служби України", - сказав Серватюк, передає Інтерфакс-Україна.

Він пояснив, що російська сторона просить надати документи про затриманих.

Підтвердження від російської сторони, за словами першого заступника голови Держприкордонслужби України, отримано після того, як українське прикордонне відомство звернулося до прикордонного відомства Російської Федерації.

"Я не знаю, яким буде судове рішення. Сподіваюся, що завтра воно буде оперативно розглянуте і це дасть можливість здійснити передачу, якщо ні, тоді будемо чекати цю процедуру, коли вона завершиться", - сказав Серватюк.

Прокуратура Сумської області порушила справу за фактом зникнення прикордонників за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з попередньою кваліфікацією - "зникнення безвісті". На сайті прокуратури повідомляється, що під час пошуків зниклих поблизу с. Зноб-Трубчевська поряд з українсько-російським кордоном було знайдено покинутий транспортний засіб, що належить одному зі зниклих військовослужбовців, у якому знайшли мобільні телефони прикордонників.

Нагадаємо, наприкінці серпня в Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Про це повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня Павло виїхав у білоруський Гомель, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі молодик зник.

Як пізніше з'ясувалося, хлопця затримала ФСБ Росії. Зараз його утримують у СІЗО Краснодара. Повідомляли, що його звинувачують за статтею 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram