ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні АТО поранено двох військовослужбовців

Бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ вздовж всієї лінії розмежування.

З початку доби в зоні АТО поранено двох військовослужбовців
Фото: Макс Левин

Протягом дня бойовики обстрілювали позиції українських військових по всій лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Відзначається, що з початку доби, збройне протистояння з Авдіївської промзони перемістилося на Маріупольський напрямок. Тут під мінометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Новотроїцького та Павлополя. Вночі, в результаті гранатометного обстрілу українських укріплень на підступах до Мар'їнки і Водяного двоє військовослужбовців отримали поранення.

На Луганському напрямку вогневі провокації бойовиків зафіксовані біля Новоолександрівки і Троїцького. А на Донецькому - терористи вдень випустили 15 мін калібру 82 мм неподалік Верхньоторецького.

За інформацією штабу, на тимчасово окупованих територіях бойовики продовжують залучати місцевих жителів до своїх лав. Терористи обіцяють їм службу у віддалених від лінії зіткнення районах, а виїзд на передову - тільки за згодою.

"Однак після підписання контракту більшість новобранців відправляють в райони ведення бойових дій, що, зі свого боку, призводить до збільшення кількості фактів дезертирства", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 31 раз порушили перемир'я на Донбасі. В результаті вісім військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram