ГоловнаСуспільствоПодії

Мельничук вступив у конфлікт з мешканцями Троєщини через дитсадок

Приміщення дитсадка було повернуто в комунальну власність рішенням суду.

Мельничук вступив у конфлікт з мешканцями Троєщини через дитсадок
Фото: facebook.com/ievgen.shevchenko

Депутат Верховної Ради Сергій Мельничук вирішив втрутитися у конфлікт мешканців столичного мікрорайону Троєщина через приміщення дитячого садка, яке було повернуто у комунальну власність рішенням суду.

Про це написав у Фейсбуці активіст Євген Шевченко.

"Два роки тому шахрайським шляхом дитячий садок був вилучений з комунальної власності, але місцеві жителі з цим не погодилися і зрозуміло чому - для дітей місць в дитячих закладах Києва катастрофічно не вистачає. Два роки судів і нарешті справедливість була відновлена, угоду було визнано незаконною і скасовано, а дитячий садок повернуто в комунальну власність. Але раптом приїхав... хто б ви думали?... Народний депутат Мельничук, який встав на захист шахраїв-рейдерів і плювати він хотів на дітей і їхніх батьків разом узятих", - написав активіст.

Фото: facebook.com/ievgen.shevchenko

За його словами, до цієї "кампанії" також долучилася нардеп Надія Савченко, але люди пояснили їй ситуацію і показали рішення суду. Після цього вона не стала сперечатися і поїхала.

Шевченко розповів, що Мельничук, зі свого боку, заявив, що не визнає рішення суду, а в цьому будинку нібито його "приймальня". Після цього між нардепом та активістами сталася бійка, під час якої Мельничук дістав пістолет і зробив кілька пострілів.

Фото: facebook.com/ievgen.shevchenko

Фото: facebook.com/ievgen.shevchenko

"Зараз він разом зі своїм охоронцем зачинився в машині, яка оточена місцевими жителями і ветеранами союзу Деснянського району Києва. Поліція намагається їх заспокоїти", - додав Шевченко.

Нагадаємо, черга у комунальні дитсадки Києва з 2014 року скоротилася втричі, а станом на серпень минулого року становила 13 тис. дітей.

Цього року в столиці планують відкрити 10 нових і реконструйованих дитсадків. Як заявляє влада, це дозволить зменшити черги на 3,5 тис. дітей. У 2016 році в Києві відкрилися 7 дитсадків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram