ГоловнаСуспільствоЖиття

Черга в київські дитсадки скоротилася втричі

З модернізацією дошкільних закладів допомагають німці.

Черга в київські дитсадки скоротилася втричі
Архив
Фото: kievcity.gov.ua

Черга в комунальні дитячі садочки Києва скоротилася з 15 тис. дітей у 2014 році до 5 тис, повідомляють на сайті Київміськадміністрації.

"Отримавши в спадок у 2014 році величезну проблему з браком місць у комунальних дитячих садках, ми розробили багатовекторний план з ліквідації черги. Відтоді у співпраці з інвесторами щороку збільшуємо кількість місць у дошкільних навчальних закладах мінімум на 3 тисячі. Ми будували нові садки, відновлювали закинуті приміщення дитячих садків, відкривали додаткові групи в уже працюючих і в результаті серйозно зрушили з місця вирішення цієї проблеми. До того ж, модернізація електронної системи запису дітей у садки дозволила отримати уточнені дані про актуальну потребу в додаткових місцях для дошкільнят", - наведено слова заступника голови КМДА Ганни Старостенко.

Вона додала, що в цьому році місто розраховує створити майже 4 тисячі місць, у тому числі відкривши 10 дошкільних навчальних закладів.

КМДА другий рік співпрацює з німецьким урядом, щоб відкрити в дитсадках додаткові групи. Цьогоріч завдяки програмі вдалося отримати 540 місць у дев'яти установах, до кінця року планують відкрити ще 700. За кошти німецького уряду проводять ремонтно-будівельні роботи, а місто зі свого боку облаштовує заклад: закуповує меблі, постіль, усе для харчоблоку та пральні.

Проект реалізують у рамках програми "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури", який фінансує уряд Німеччини через банк розвитку KfW. У Києві проект реалізує "Український фонд соціальної інфраструктури". Максимальна вартість фінансування одного дитсадка - близько 300 тис. євро.

Нагадаємо, на 1 вересня 2016 року в Києві черга в дитячі садочки налічувала більш ніж 13 тисяч дітей, говорив мер столиці Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram