ГоловнаСуспільствоЖиття

Силовики в Криму провели обшук у будинку імама - його госпіталізували

Силовики в Криму провели обшук у будинку імама - його госпіталізували
Умер Эмирамзаев
Фото: Facebook/Абдуллах Якубов

9 серпня в будинку кримського татарина Умера Емірамзаєва з селища Кіровське пройшов обшук. Про це повідомили місцеві активісти. Російські силовики вилучили з будинку Емірамзаєва планшет, персональний комп'ютер і ноутбук. Під час слідчих заходів кримському татарину стало погано, його забрала швидка допомога. Після цього правоохоронці відразу покинули будинок Емірамзаєва. Про причини обшуку і про те, що саме інкримінують кримському татарину, поки що не відомо.

Фото: Facebook/Alimdar Crimean Solidarity

"Ніяких протоколів підписати не дали. Єдине, що вони пред'явили, - постанову про якийсь огляд, тобто, з їх слів, це не обшук. Усі дії, які проходили, кваліфікуються, як обшук: вилучили ноутбук, системний блок, два планшети. Були серйозні погрози щодо самого Умера, дружини його, мовляв, якщо не будете говорити, то це буде довго тривати, ми вас будемо смикати. Оперативники поводилися грубо, матюкалися. Виходить, що невстановлені люди приїхали в будинок з автоматами, погрожували, вилучили техніку та пішли. Це якийсь грабіж", - прокоментував Крим.Реалії дії російських силовиків адвокат Маммет Мамбетов. Він прибув у Кіровське вже після слідчих заходів.

За словами односельців, Емірамзаєв - багатодітний батько, авторитетна людина в місцевій громаді, виконує обов'язки настоятеля місцевої мечеті.

Нагадаємо, прокурор зажадав для "диверсанта" Сулейманова 2 роки в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram