ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокурор попросив для "диверсанта" Сулейманова 2 роки в'язниці

Вирок очікують 10 серпня

Прокурор попросив для "диверсанта" Сулейманова 2 роки в'язниці
Редван Сулейманов
Фото: Радио Свобода

Сьогодні суд заслухав останнє слово кримського татарина Редвана Сулейманова, обвинуваченого у завідомо неправдивому повідомленні про теракт. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з Криму.

У Залізничному суді Сімферополя завершилися дебати сторін у справі "диверсанта" Редвана Сулейманова, якому закидають ч. 2 ст. 207 КК РФ (свідомо неправдиве повідомлення про теракт, що спричинило заподіяння великого збитку). Прокурор у підсумковій промові попросив суд засудити кримського татарина до двох років позбавлення волі. Сулейманов провину визнав, проте категорично не згоден з багатомільйонною шкодою, яку він нібито завдав "Морській дирекції" (відповідає за Керченську переправу) та автовокзалу Севастополя.

За словами адвоката Сулейманова Еміля Курбедінова, справа проти його підзахисного будується на свідченнях, які той дав у перший день свого затримання, будучи без адвоката, інші докази - "непрямі і підведені під його свідчення".

"Згідно з матеріалами справи, буквально через півгодини після повідомлення про мінування Редвана заарештовують і він визнає свою провину в тому, що з'єднав невстановленого абонента з материкової частини України з пунктом чергової частини поліції. Він тільки з'єднання забезпечив, а хтось там з України передав це повідомлення. Сулейманова ловлять там же, в аеропорту, і що цікаво, з обіду до 22 години вечора з ним не було захисника, його допитували і проводили інші слідчі заходи без адвоката. О 22 годині до нього прибуває адвокат за призначенням і тут вже з'являється протокол допиту з повним розкладом, визнанням провини і так далі", - повідомив Курбедінов

Курбедінов зазначає, що слухав аудіозапис повідомлення про замінування і на ньому дійсно чоловік з акцентом, на його думку, підробленими, змішуючи свою промову словами з Ісламу (наприклад, "Аллаху акбар") повідомляє, що "ми вас висадимо сьогодні о 12 годині" і говорить про замінування конкретних об'єктів.

Адвокату вдалося зменшити багатомільйонні претензії до Сулейманова. Прокурор погодився, що збиток ФСБ, МНС і Сімферопольському аеропорту не доведений. Однак претензії однієї лише "Морської дирекції" становлять понад 3,5 млн рублів, тому частина друга статті (обтяжлива) залишилася в обвинувальній промові прокурора.

Курбедінов вважає, що суд має перекваліфікувати дії Сулейманова з другої частини статті на першу: "Зі всіх свідчень Редвана, перша частина - це максимум. Сподіваюся, суд це врахує, і ми отримаємо більш-менш задовільний вирок для таких обставин".

Суд оголосить вирок у справі Сулейманова 10 серпня.

Зазначимо, що фігурант "справи кримських диверсантів" Редван Сулейманов визнав провину. Вже рік його утримують в СІЗО Сімферополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram