ГоловнаСуспільствоПодії

Учаснику перестрілки в Дніпрі призначили заставу у ₴128 тисяч

Громадянина Ізраїлю Давида Пабілера заарештували на два місяці.

Учаснику перестрілки в Дніпрі призначили заставу у ₴128 тисяч
Фото: informator.dp.ua

Жовтневий районний суд Дніпра обрав запобіжний захід учаснику перестрілки, у якій загинуло двоє учасників АТО. Давида Пабілера заарештували терміном на 60 днів з можливістю звільнення під грошову заставу у 128 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

"Сьогодні Жовтневим районним судом міста Дніпра підозрюваному у кримінальному провадженні за статтями 263, 189 та 115 Кримінального кодексу України обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Напередодні громадянину Ізраїлю Пабілеру вручили ще дві підозри. Перше повідомлення про підозру йому було вручено 1 серпня.

Нагадаємо, 24 липня біля кафе "Дім" в Шевченківському районі Дніпра чотири людини під'їхали на машині до групи ветеранів АТО. Відбувся обмін репліками, а потім ці четверо раптово відкрили вогонь з автоматичної зброї.

В результаті обстрілу загинув на місці Олексій Вагнер, колишній боєць-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади, учасник сутичок 9 травня у Дніпрі. Боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук отримав важке поранення і помер дорогою до лікарні.

Адвокат, волонтер і колишній доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян отримав наскрізне поранення в живіт. Він був озброєний і вогнем зумів поранити чотирьох нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram