ГоловнаПолітика

У Києві СБУ викрила чиновника, який вимагав хабар у розмірі $600 тис.

У таку суму було оцінено допуск бізнес-структур до участі в аукціоні з продажу підприємства.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою затримали в Києві арбітражного керуючого за вимагання 600 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновника господарський суд Київської області призначив ліквідатором одного з підприємств регіону, яке перебуває в стадії банкрутства.

Після цього зловмисник разом із директором збанкрутілого підприємства і ще одним спільником вимагали від представника комерційної структури $600 тис.

Фото: ssu.gov.ua

"У таку суму вони оцінили допуск бізнесмена до участі в аукціоні з продажу цілісного майнового комплексу підприємства і гарантували перемогу в конкурсі", - йдеться в повідомленні.

Спільників затримали в центральній частині Києва під час отримання "першого внеску" - 30 тисяч доларів. Одночасно з цим у столиці затримали і організатора угоди, арбітражного керуючого.

Трьом зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Як повідомляли, наприкінці липня заступник голови громадської організації попався на вимаганні 1,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram