ГоловнаСуспільствоЖиття

З України видворили кримінального авторитета "Льоху Семипалатинського"

Також затримали "злодія в законі" на прізвисько "Хусейн сліпий", або його брата-близнюка "Хасана".

З України видворили кримінального авторитета "Льоху Семипалатинського"
"Леха Семипалатинский"
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

З України видворили громадянина Казахстану, кримінального авторитета на прізвисько "Льоха Семипалатинський" (Айткалі Маймушев).

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

Окрім того, через декілька днів правоохоронці затримали ще одного "злодія в законі" на прізвисько "Хусейн сліпий", або його брата-близнюка на прізвисько "Хасан"

"Кілька днів тому не встигли видворити з нашої країни "туриста-мандрівника", громадянина Казахстану, "злодія в законі" на прізвисько "Льоха Семипалатинський", як ще один "турист", тепер уже або сам "злодій у законі" на прізвисько "Хусейн сліпий", або дійсно його брат-близнюк "Хасан", громадянин Росії, прибув до нас із Відня в "ділову поїздку", - написав Аброськін.

За його словами, обидвох "злодіїв у законі" вже видворено з території України.

"Вибір нашої країни для "відпочинку" або "ділової поїздки" лише підтверджує нашу інформацію про наміри зацікавленої сторони дестабілізувати ситуацію в Україні. Це ще один із напрямів гібридної війни. І якщо не виходить в окупанта перемогти нас ззовні, тому що наші військові дають відсіч, то ворог намагається вести свою диверсійну роботу зсередини", - додав перший заступник голови Нацполіції.

Аброськін зазначив, що в цей час на території України залишається близько 25-29 "злодіїв у законі". Більшість із них - вихідці з РФ, Грузії, Абхазії, Осетії.

"Можу запевнити, що їхня кількість на території нашої країни буде зменшуватися, але нам потрібна підтримка наших парламентаріїв. Необхідно внести деякі зміни до Кримінального кодексу, щоб ми мали дієвий інструмент для боротьби з цією категорією осіб", - зауважив Аброськін.

Нагадаємо, 2 серпня в міжнародному аеропорту "Бориспіль" поліція затримала кримінального авторитета на прізвисько "Пецо", який працював на російську ФСБ.

Голова Нацполіції Сергій Князєв звинуватив Росію у відправленні "злодіїв у законі" в Україну для дестабілізації криміногенної обстановки. За його словами, з початку року РФ відправила в Україну 29 "злодіїв у законі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram