ГоловнаСуспільствоЖиття

За рік з України видворили 14 кримінальних авторитетів

Усі злочинці були "короновані" в РФ і підконтрольні російським "злодіям у законі".

За рік з України видворили 14 кримінальних авторитетів
Фото: Сергей Нужненко

За 2016 рік Національна поліція видворила з України 14 "злодіїв у законі", кожен з яких мав "стаж" відбутого покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян у Фейсбуці.

"Тенго Гальський, Дато Табольський, якого коронували ще в 1997 році, Цруці, Курша і Лазар, зірка Youtube Рафік Єреванський, Каха Тбіліський, який більш ніж 15 років просидів в одиночній камері, і інші прибули до нашої країни з метою дестабілізувати ситуацію на вулицях і отримати контроль над різними сегментами кримінального світу. Всі вони були «короновані» в Росії та підконтрольні російським «злодіям у законі», якими безпосередньо керує ФСБ", - написав Троян.

Він зазначив, що російська організована злочинність уже давно займає перше місце в світі, випередивши за небезпекою і жорстокістю італійську і мексиканську мафію.

"Тому боротьба зі «злодіями в законі» - це не внутрішня проблема України, це проблема всього світу. Під егідою Генерального секретаріату Інтерполу функціонує проект «Міленіум», покликаний припиняти діяльність транснаціональної євразійської організованої злочинності, зокрема «злодіїв у законі», які займають високе становище в злочинній ієрархії", - додав Троян.

"Видворили цих 14 осіб, ми не дали їм можливості створювати тут банди, а також перекрили зовнішній контроль з боку агресора", - наголосив в. о. голови Нацполіції.

Нагадаємо, в листопаді київська поліція зірвала "коронацію" грузинського "злодія в законі" Папуна Угрехелідз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram