ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, дев'ять отримали поранення і травми в п'ятницю на Донбасі

За добу зафіксували 35 обстрілів.

Один військовий загинув, дев'ять отримали поранення і травми в п'ятницю на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Один військовий загинув, троє поранені і ще шість осіб отримали бойові травми в п'ятницю, 30 червня, в результаті бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляється в ранковому зведенні штабу АТО.

На приморському напрямку бойовики активізувалися в західному передмісті Донецька, де інтенсивно обстрілювали опорні пункти ЗСУ на підступах до Красногорівки і Мар'їнки. НВФ використовували майже весь спектр наявного у них озброєння: від стрілецької зброї і гранатометів, до БМП, мінометів різних калібрів і ствольної артилерії калібру 122-мм. Під час цих обстрілів кілька ворожих боєприпасів потрапили в житлові квартали Мар'їнки. За попередньою інформацією, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Обставини і наслідки з'ясовуються.

Також на цьому напрямку під мінометний вогонь бойовиків вчора ввечері потрапили українські опорні пункти поблизу Широкиного і Водяного. Крім того, обстріли зафіксовані в районі Гнутового і Лебединського, де НВФ неодноразово протягом доби застосовували різноманітне піхотне озброєння.

На донецькому напрямку протягом п'ятниці найбільш напруженою ситуація була поблизу Авдіївки і Кам'янки. Там бойовики систематично били зі стрілецької зброї і гранатометів, 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів тощо. У районі Кам'янки знову вели вогонь ворожі танки. Із заходом сонця ситуація там дещо стабілізувалася. Однак НВФ активізувалися на інших ділянках фронту, зокрема в північному передмісті Горлівки і на Світлодарській дузі. Опорні пункти ЗСУ біля Зайцевого бойовики кілька разів обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також мінометів калібрів 120 і 82-мм вони накривали українських військовослужбовців, які тримають оборону біля Луганського.

На луганському напрямку тільки в районі Новоолександрівки ще в першій половині дня по позиціях ЗСУ відкривав вогонь снайпер бойовиків.

Загалом за день штаб АТО зафіксував 35 обстрілів.

Нагадаємо, що на цьому тижні, коли була оголошена нова спроба перемир'я, кількість обстрілів на Донбасі скоротилася приблизно на 40%. При цьому кількість використання важкого озброєння скоротилася на 80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram