ГоловнаСуспільствоВійна

Втрат серед сил АТО за добу на Донбасі не було

Бойовики 18 разів порушили режим припинення вогню.

Втрат серед сил АТО за добу на Донбасі не було
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою. Бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Після третього дня так званого "хлібного перемир'я" можна зробити висновок, що підконтрольні Росії озброєні бандформування не готові до мирної деескалації конфлікту на сході України... Найбільш активно бойовики порушували перемир'я на Луганському і на Донецькому напрямках. Менше таких фактів, лише два, зафіксовано на Приморському напрямку", - наголошено в повідомленні.

На Приморському напрямку терористи активізувалися вже із сутінками. Близько 21:00 бойовики вели вогонь з 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів по укріпленнях ЗСУ в районі Водяного. А вже до кінця дня зі стрілецької зброї обстрілювали бійців АТО біля Павлополя.

На Донецькому напрямку зафіксовано сім збройних провокацій. Майже всі - в районі Кам'янки і Авдіївки. Удень з гранатометів бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Увечері щільним вогнем мінометів калібру 120 і 82 мм, а також з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру накривали опорні пункти ЗСУ біля Кам'янки. Крім того, 82-міліметрові міномети і піхотне озброєння терористи неодноразово застосовували в передмісті Авдіївки.

На Луганському напрямку бойовики 9 разів порушували режим тиші. Ще на початку доби терористи випустили кілька мін калібру 82 мм по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку ворожі снайпери обстрілювали бійців у районі Попасної і Новотошківського. Увечері обстріли не припинилися - спочатку під вогонь з автоматичних станкових гранатометів знову потрапили позиції сил АТО в районі Новотошківського. В районі Щастя бойовики щільно обстрілювали військових з 82-міліметрових мінометів. Поблизу Кримського зафіксовано факт використання противником міномета калібру 120 мм. Укріппункти неподалік Новоолександрівки обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля Новозванівки застосовували стрілецьку зброю.

"Втрат серед українських військових у результаті ворожих обстрілів вчора не було", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон представив Петрові Порошенку свій план деокупації Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram