ГоловнаСуспільствоЖиття

У київському метро призупинили встановлення безкоштовного Wi-Fi

Інвестор відмовився від проекту.

У київському метро призупинили встановлення безкоштовного Wi-Fi
Олег Мистюк
Фото: kievvlast.com.ua

У Київському метрополітені призупинили установлення безкоштовної мережі Wi-Fi.

Про це повідомив директор КП "Київське інвестиційне агентство" Олег Містюк у коментарі 44.ua.

"На сьогоднішній день проект припинено у зв'язку з фінансовою неспроможністю інвестора добудувати проект, тому зараз ведуться переговори з різними компаніями, щоб урятувати проект", - сказав Містюк.

Він додав, що зараз бездротовий інтернет доступний на 12 станціях метро ("Олімпійська", "Пл. Льва Толстого", "Пл. Незалежності", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Золоті ворота", "Кловська" , "Палац спорту", "Арсенальна", "Лук'янівська", "Дніпро"), також обладнаний у семи тунелях і більш ніж 130 вагонах.

Раніше в Києві обіцяли повністю під'єднати метро до Wi-Fi до кінця 2017 року.

Нагадаємо, конкурси на будівництво мережі Wi-Fi на станціях метрополітену оголошували вже кілька разів. Зокрема, навесні 2012 року КМДА вибрала компанію "ЕСУ" (власник "Укртелекому") для створення мережі мобільного зв'язку в метро. У повному обсязі проект мали реалізувати до кінця 2014 року, а його орієнтовну вартість оцінювали в 70 млн грн.

У 2013 році Київська міськадміністрація знову оголосила пошук інвестора для будівництва мережі Wi-Fi з пропускною спроможністю не менш ніж 20 Мб/с на закордон і 100 Мб/с по Україні.

У березні 2014 року було оголошено новий конкурс на запуск Wi-Fi, вартість робіт оцінювали у 25 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram