ГоловнаСуспільствоВійна

В полоні бойовиків перебувають 127 українців, - Геращенко

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ закликала Португалію посилити тиск на РФ.

В полоні бойовиків перебувають 127 українців, - Геращенко
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Кількість заручників, утримуваних на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, сягнула 127 осіб.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на зустрічі з гендиректором управління зовнішньої політики МЗС Португалії Франсішку Антоніу Дуарте Лопешом.

"Розповіла португальському колезі про наші зусилля для звільнення заручників, яких на окупованих територіях вже 127. Звернулася з закликом посилити тиск на РФ у питанні звільнення політв'язнів, продовжити і посилити санкції до повного виконання Мінських угод і деокупації Криму", - написала Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вона також зазначила, що ключовою темою зустрічі була ситуація на Донбасі.

"Всі ми стурбовані зростанням насильства проти місії СММ ОБСЄ на окупованому Донбасі, вимагаємо ретельного розслідування підриву автомобіля з патрулем ОБСЄ. Україна покладає повну відповідальність за загибель та поранення спостерігачів на бойовиків, контрольованих РФ", - написала Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "ДНР" і "ЛНР" утримують в полоні 126 осіб. У списку тих, кого вимагає звільнити ОРДЛО в рамках обміну полоненими, майже 200 людей, які хочуть залишитися на підконтрольній українській владі території. Переговори про те, хто підтвердить їхню відмову, зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram