ГоловнаСуспільствоЖиття

Комісія Київради рекомендувала оголосити 2017-й роком УПА

У 2017 році виповнюється 100-річчя початку Української національної революції 1917-1921 років.

Комісія Київради рекомендувала оголосити 2017-й роком УПА
Фото: LB.ua

Комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв'язків рекомендує міськраді оголосити 2017-й роком Української революції і Української повстанської армії.

Про це повідомляють на сайті міськради.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київради депутати погодили проект рішення "Про проголошення 2017-го на території Києва Роком Української революції і Української Повстанської Армії". Також у цьому році відзначають 75-ту річницю створення УПА", - йдеться в повідомленні.

У рамках Року УПА пропонують провести тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі й інші заходи в навчальних закладах, низку науково-практичних конференцій, а також організувати виставки архівних документів, пам'ятників і фотоматеріалів.

Крім того, пропонують віднести території урочища "Аскольдова могила" в Києві до заповідної території, а також збереження історичної спадщини в місцях, пов'язаних із подіями становлення української держави й українського визвольного руху.

Відповідний проект рішення повинна також розглянути постійна комісія з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Верховна Рада визнала армії УНР, ЗУНР, ОУН і УПА борцями за незалежність.

У 2016 році Україна на державному рівні відзначала 125-річчя від дня народження засновника ОУН Євгена Коновальця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram