ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українським медикам дозволили використовувати європейські протоколи лікування

Прем'єр-міністр доручив доопрацювати відповідний наказ МОЗ.

Українським медикам дозволили використовувати європейські протоколи лікування
Фото: Depositphotos

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати і зареєструвати наказ Міністерства охорони здоров'я від 29 грудня 2016 року "Про внесення змін до наказу від 28 вересня 2012 р. №751".

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє РБК-Україна.

"Нам систему охорони треба міняти, в тому числі і протоколи лікування взяти ті, які є в європейських країнах, і тоді ситуація буде зовсім іншою", - сказав Гройсман.

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський зазначив, що днями повинні бути затверджені 16 нових номенклатур препаратів за міжнародними протоколами.

"Ми змогли виключити застарілі препарати, які не мають доведеної ефективності та включити нові відповідно до нових міжнародних протоколів. Усього вже затверджено 20 номенклатур, громадське обговорення інших 16 завершується сьогодні", - сказав він.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що введення європейських і американських протоколів лікування в Україні відбудеться найближчим часом. За його словами, до кінця наступного тижня такі нормативні акти вже будуть фактично зареєстровані.

"Ми спільно з Міністерством охорони здоров'я розробили проект урядового протокольного рішення. Це дозволить нам зареєструвати відповідний наказ і буквально з наступного місяця українські лікарні зможуть застосовувати провідні європейські протоколи лікування", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив закупівлю ліків через міжнародні організації за кошти держбюджету 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram