ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Посли G7 підтримали заплановану Кабміном медичну реформу

"Ми сподіваємося, що Уляна Супрун і її команда зможуть продовжувати свою роботу".

Посли G7 підтримали заплановану Кабміном медичну реформу
Фото: Александр Рудоманов

Посли "великої сімки" висловили підтримку медичній реформі, яку планує провести Кабінет і в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зокрема.

Про це повідомлять на сайті представництва Євросоюзу.

"Ми вважаємо, що та частина плану, в якій визначено гарантії держави щодо фінансування застрахованих медичних послуг і ліків за допомогою Національної служби здоров'я України, свідчить про готовність і відданість України ідеї рухатися далі в напрямку здійснення надважливих реформ (зокрема у сфері охорони здоров'я і боротьби проти корупції) на благо своїх громадян", - сказано в заяві.

У ній сказано, що нинішня влада України вже продемонструвала певний прогрес у прозорості державного управління, але реформи потрібно продовжувати.

"Ми сподіваємося, що Уляна Супрун і її команда з міністерства зможуть продовжувати свою роботу з реформування сфери охорони здоров'я України, в тому числі через вже згадану частину законодавства. У цьому важливому прагненні Міністерство охорони здоров'я і всі залучені інститути України можуть розраховувати на нашу підтримку", - заявили посли.

Нагадаємо, 5 квітня уряд схвалив пакет законопроектів про реформування системи охорони здоров'я.

Основний законопроект про державні фінансові гарантії в системі охорони здоров'я щодо надання медпослуг і забезпечення лікарськими засобами включає такі ключові елементи, як введення гарантованого пакету медичних послуг, фіксованої оплати за конкретну послугу, перехід на міжнародні клінічні протоколи, повернення педіатрії на первинний рівень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram