ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков повідомив про затримання четвертого підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Троє інших підозрюваних вже перебувають на лаві підсудних.

У Київській області правоохоронці затримали ще одного підозрюваного у вбивстві громадського діяча і журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"...після тривалих пошуків сьогодні був затриманий громадянин Н. - один із підозрюваних у гучному вбивстві журналіста Василя Сергієнка. Як відомо, Героя України, активіста-майданівця, відомого своїми антикорупційними розслідуваннями, злочинці викрали з власного будинку в Корсунь-Шевченківському, забили до смерті і закопали в лісі вже після перемоги Революції гідності - 4 квітня 2014 року", - написав він у facebook.

За словами Авакова, троє інших підозрюваних вже перебувають на лаві підсудних, а четвертий перебував у розшуку за ст. 146 (викрадення людини) Кримінального кодексу і ретельно приховувався.

Згідно з повідомленням, оперативники кримінальної поліції вистежили підозрюваного у Васильківському районі Київської області і влаштували багатоденну засідку. Під час затримання підозрюваний мав намір втекти на автомобілі і протаранив автомобіль поліції. Спецназівці застосували зброю, прострелили колеса і затримали озброєного зловмисника.

На цю мить проводяться обшуки в місцях проживання підозрюваного.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали Василя Сергієнка і пізніше його вбили, а тіло сховали в лісі. Обласна організація партії "Свободи" заявляла, що Сергієнко отримував погрози "за викривальні статті про таємні сторони бізнесу місцевого олігарха Геннадія Бобова". Бобов - чинний нардеп, член групи "Партія "Відродження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram