ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області копачі бурштину відбили в поліції мотопомпу та погрожували розправою

Тілесних ушкоджень ніхто зі співробітників поліції не отримав.

У Рівненській області копачі бурштину відбили в поліції мотопомпу та погрожували розправою
Фото: rv.npu.gov.ua

У селищі Клесів Рівненської області поліцейські зупинили квадроцикл із причепленою до нього мотопомпою "кустарного" виробництва без номерних знаків. Задокументувати кримінальний злочин поліцейським завадили близько 30 агресивно налаштованих невідомих.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Відзначають, що зазначені особи заблокували службовий автомобіль поліції. На вимоги покинути місце події і не перешкоджати роботі вони не відреагували, а навпаки - почали погрожувати фізичною розправою і "службовими неприємностями".

На допомогу односельчанам під'їхали ще кілька місцевих жителів на трьох автомобілях, які почали підбурювати натовп.

"При чисельній перевазі зловмисникам вдалося затягнути квадроцикл із мотопомпою у двір будинку, який розміщувався поряд. Тілесних ушкоджень ніхто зі співробітників поліції не отримав", - наголошено в повідомленні.

Фото: rv.npu.gov.ua

За фактом опору працівникам поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу. Серед осіб, причетних до кримінального злочину, найактивнішими були троє місцевих жителів віком від 29 до 34 років. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Нагадаємо, 1 березня копачі бурштину пошкодили під'їзну колію до Клесівського кар'єра. На місце нелегального видобутку прибули співробітники поліції, але їх зустріла озброєна група у складі майже 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram