ГоловнаСуспільствоВійна

Відведення озброєнь біля Станиці Луганської сьогодні не відбудеться

Розведення сил зірвалося вкотре через обстріли.

Відведення озброєнь біля Станиці Луганської сьогодні не відбудеться
Станица Луганская
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Відведення озброєнь біля Станиці Луганської сьогодні, швидше за все, не відбудеться, повідомив вранці 7 березня в ефірі 112 каналу прес-офіцер оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Дмитро Завтонов.

"За минулу добу Станицю Луганську супротивник не обстрілював. Але протягом тижня противник неодноразово застосовував стрілецьку зброю, кулемети, гранатомети. Тобто, за попередньою інформацією, швидше за все, відведення не відбудеться", - сказав він.

Для відведення озброєнь необхідно сім днів тиші.

Домовленості про відведення озброєння в районі Станиці Луганської 7 березня було досягнуто на попередній зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України в Мінську.

21 вересня 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках: у районі населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менше ніж на два кілометри.

1 жовтня розведення сил відбулося в районі Золотого, 7 жовтня - в районі Петровського. В Станиці Луганській відведення військ зірвалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram