ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери просять про допомогу в організації центру реабілітації для випускників інтернатів

Підлітків навчать адаптуватися до нових умов життя, працювати і дбати про себе.

Волонтери просять про допомогу в організації центру реабілітації для випускників інтернатів
воспитанник центра - Руслан
Фото: detdom.info

Волонтери detdom.info просять допомогти в зборі коштів для організації соціального православно-просвітницького центру для випускників інтернатів і дитячих будинків "Наш дім". Такий центр покликаний допомогти дітям адаптуватися до умов великого світу: волонтери навчать випускників інтернатів соціальним навичкам, привчать до роботи, нададуть духовну реабілітацію та соціальний супровід (допомога з пошуком роботи, місця навчання і подальшого місця проживання). Кожен підліток зможе проживати в центрі протягом року.

"Випускники інтернату - найбільш вразлива категорія дітей групи ризику. Згідно з дослідженнями, 40% випускників інтернатних закладів у перші роки потрапляють до в'язниці, ще 40% стають бездомними, 10% закінчують життя самогубством. Решта 10% вважаються "умовно успішними", тобто не завдають клопоту державі. По-справжньому успішні - менш ніж 1%", - говорять волонтери, пояснюючи необхідність здійснення підтримки вихованців інтернатів.

На сьогодні центр організований в орендованому приміщенні в с. Плахтянка Київської області. Там само волонтери за підтримки православної парафії храму Святого Архистратига Божого Михаїла на чолі з о. Іваном планують реконструювати старий банний комплекс та адаптувати його для проживання людей. Кошти потрібні не тільки для ремонтних робіт, але і для утримання центру вже зараз в орендованому приміщенні. За даними волонтерів, на все знадобиться близько 8 тисяч гривень (оренда будинку, комунальні платежі, харчування, послуги коменданта, транспортні витрати тощо). Фінансування потрібне на найближчі півроку.

Пізніше, після завершення всіх робіт і переселення центру в нову будівлю, планують створити в ньому фермерське господарство, яке дасть можливість покривати витрати на його утримання за рахунок власних коштів.

На сьогоднішні в центрі проживають два вихованці: 19-річний Руслан - випускник Гадяцького дитячого будинку в Полтавській області, та Анатолій - виходець зі школи-інтернату в Кіровоградській області.

Кошти можна переказувати на картку Приватбанку №5168 7555 2389 3226 (на ім'я Немеш Іван Петрович - отець Іван).

Координатор центру "Наш дім" - Наталія Допірчук, тел.: +380503517211.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram