ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери: війна в Луганській області відновилася з новою силою

Ніхто не може з упевненістю сказати, що на фронті настане мир.

Волонтери: війна в Луганській області відновилася з новою силою
Фото: facebook.com/ato.news

Волонтерський рух "Повернись живим" заявив, що війна в Луганській області відновилася з новою силою.

"Упродовж весни і літа в Луганській області було доволі спокійно. "Спокійно" - це коли не працює артилерія і людські втрати не щодня. Тут були загиблі, були обстріли, але порівняно, наприклад, з Авдіївкою, Зайцевим або районом Світлодарської дуги обстановка була значно простішою. Тільки підписали угоди про семиденну тишу і заплановане розведення військ у двох точках Луганській області - Золотому і Станиці Луганській, військовим тут довелося переконатися, що тиші не буде. У ніч на неділю по населених пунктах у районі Попасної, Станиці Луганської, Троїцького, Навозванівки працювали різні види озброєння. Стрілецька зброя, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети. Ближче до півночі підключили міномети різного калібру, 122 мм і 152 мм самохідні артустановки", - зазначено в фейсбуці організації.

У понеділок обстріли стихли, згідно зі зведеннями штабу АТО, але ніхто не може з упевненістю сказати, що на фронті настане мир.

У зв'язку з цим волонтери нагадують, що на фронт потрібно купувати оптику.

"Поки є поранені й убиті - війна триває. При посиленні роботи ДРГ, потреба в приладах нічного бачення тільки загострюється з новою силою", - зазначають волонтери.

Переказувати кошти на прилади нічного бачення для військових у Луганській області можна на картку Приватбанку 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій. Більше реквізитів і контакти - на сторінці "Повернись живим" у фейсбуці. Там же можна дізнатися про поточні потреби українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram