ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 44 рази порушили режим тиші в зоні АТО

Військовим кілька разів довелося відкривати вогонь у відповідь.

Бойовики 44 рази порушили режим тиші в зоні АТО
Фото: news.bigmir.net

За минулу добу бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 34 обстріли. Терористи кілька разів відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм по Широкиному і Водяному. У напрямку Тарамчука, Мар'їнки, Талаківки і Лебединського бойовики використовували міномети 82 і 120 калібрів.

"Інтенсивність ведення вогню окупантами на цій ділянці лінії розмежування зберігалася і вдень, і вночі", - наголошено в повідомленні.

На Луганському напрямку зафіксовано сім порушень режиму тиші. Бойовики здійснювали збройні провокації в районі Новоолександрівки і Новозванівки, обстрілюючи сили АТО з гранатометів, кулеметів, протитанкових ракетних комплексів, стрілецької зброї, а також із мінометів одночасно.

На Донецькому напрямку бойовики тричі порушили режим припинення вогню обстрілами. Зокрема, по захисниках Новгородського зафіксовано вогонь снайпера. Також у цьому районі терористи відкривали вогонь із гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. В Авдіївці, крім зазначеної зброї, бойовики використовували також ствольну артилерію калібру 122 мм.

"З метою утримання зайнятих районів і недопущення прориву противника на підконтрольні українській стороні території сили АТО кілька разів були змушені відкривати вогонь, при цьому використовуючи тільки кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю", - наголошували в Міноборони.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менш ніж на два кілометри. 1 жовтня розведення сил відбулося в районі Золотого, 7 жовтня - в районі Петровського. У Станиці Луганській відведення військ було заплановане на неділю, 9 жовтня, але його перенесли через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram