ГоловнаПолітика

Україна жорстко поставила питання про зрив розведення сил на Донбасі

У російської сторони вимагають звільнити українського журналіста Сущенка.

Відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона жорстко поставила питання про зрив рамкового рішення про розведення сил і засобів з боку ОРЛО, зокрема, в районі Станиці Луганської, а також про недотримання режиму тиші та взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських угод з боку ОРДЛО", - написала Оліфер.

Крім того, українська сторона наполягає на постійному моніторингу в місцях розведення сил і засобів спостерігачами СММ ОБСЄ.

Окремо Україна поставила питання звільнення заручників.

"Ми звернулися до російської сторони з вимогою звільнити українського журналіста Романа Сущенка", - зазначила Дарка Оліфер.

Нагадаємо, Міністерство оборони повідомило, що Збройні сили України змушені перенести строки відведення сил і засобів в районі Станиці Луганської через систематичні порушення бойовиками рамкового рішення про розведення сил і засобів.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші у цих точках протягом семи діб. Розведення сил припускає відхід із займаних позицій у обидві сторони не менше ніж на два кілометри.

У заплановані терміни розведення сил відбулося лише в Золотому. 7 жовтня вдалося розвести сили і відвести техніку в районі Петровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram