ГоловнаПолітика

Форма е-декларацій дозволяє приховувати реальні статки чиновників, - Центр протидії корупції

Система дозволяє подавати декілька декларацій.

Форма е-декларацій дозволяє приховувати реальні статки чиновників, - Центр протидії корупції

Нинішня форма електронних декларацій складена таким чином, що дозволяє чиновникам приховувати матеріальний стан і доходи. Про це розповіла експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська на засіданні Комітету з питань протидії корупції, повідомляє кореспондент LB.ua.

"По-перше, система дозволяє подати декілька декларацій в один звітний період. По-друге, форма декларації дозволяє не декларувати готівку (а лише ту, що зберігається в банках). По-третє, декларація не дозволяє задекларувати право користування деякими об'єктами, вказується лише право власності. По-четверте, немає можливості подати інформацію про суттєві зміни в майновому сімейному стані. Тому значно ускладнено можливість притягнення до відповідальності чиновників. Ми будемо звертатися до НАПК (Національне агентство з питань протидії корупції, - С.К.) з проханням пояснити, чому форма електронної декларації дозволяє приховувати доходи", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше навколо е-декларацій вибухнув скандал у зв'язку з пропозицією лідера фракції БПП Ігоря Гриніва закрити частину інформації в деклараціях. Зокрема, мова про автомобілі й інші транспортні засоби, про подарунки, готівку, активи в дорогоцінних металах, фінансові зобов'язання та витрати. Через кілька днів свій законопроект він відкликав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram