ГоловнаПолітика

Кабмін ухвалив концепцію просування інтересів України у світі

Мінінформполітики пропонує діяти системно.  

Кабмін ухвалив концепцію просування інтересів України у світі

Уряд на засіданні в середу ухвалив Концепцію популяризації України у світі й  просування інтересів країни у світовому інформаційному просторі, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Як наголошується в документі, ефективне просування інтересів України можливе за умови системного підходу, з урахуванням багатьох факторів. Зокрема, для досягнення результату передбачається об'єднати зусилля багатьох організацій, органів влади, неурядових організацій, лідерів думок. Мініформполітики візьме на себе функції координатора цього процесу.

При цьому зазначено, що раніше недоліками інформполітики України були змагання органів влади щодо формулювання цінностей і контролю над ресурсами; прийняття концептуальних рішень без залучення експертів; акцент на візуальній складовій, брендингу  без системних рішень; недостатнє залучення регіонів; акцент на туристичних організаціях замість роботи з лідерами думок, студентами, бізнесом.

Після ухвалення концепції буде розроблено заходи щодо її реалізації, створять міжвідомчі комісії з окремих напрямів, оголосять відкриті конкурси на елементи брендингу.  

   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram