ГоловнаПолітика

НАБУ перевірить причетність Саакашвілі до ОПЗ

Генпрокуратура отреагировала на заявление народных депутатов.

НАБУ перевірить причетність Саакашвілі до ОПЗ
Фото: 112.ua

За результатами нещодавньої заяви народних депутатів до Генеральної прокуратури України про скоєння злочинів головою Одеської області Михайлом Саакашвілі з метою зниження ціни Одеського припортового заводу буде проведено досудове слідство за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою і службовим становищем).

Про це йдеться у відповіді заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького на звернення низки народних депутатів до Генеральної прокуратури України.

12 вересня 2016 депутати фракції "Народний фронт" Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Олександр Дроздик і депутат "Блоку Петра Порошенка" Дмитро Голубов подали до Генеральної прокуратури України заяву стосовно голови Одеської обладміністрації Михайла Саакашвілі. Вони заявили про протидію законній господарській діяльності, службовій підробці, зловживанні службовим становищем, свідомо неправдиве повідомлення про злочин (статті 206, 364, 366, 383 Кримінального Кодексу України). Вчинені Саакашвілі злочини, стверджують автори заяви, спричинили тяжкі наслідки для держави, зокрема, матеріальні збитки на суму понад 6,5 млрд грн через зниження вартості продажу Одеського припортового заводу.

У відповідь Генпрокуратура в особі заступника генерального прокурора - керівника САП Назара Холодницького повідомила, що за результатами заяви народних депутатів, а також на підставі наявних у прокурора інших матеріалів, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 7 жовтня 2016 року внесено відповідні відомості з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем). Кримінальному провадженню присвоєно номер 42016000000002785. Йдеться про злочинні дії, які призвели до зменшення ціни продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".

Проведення досудового слідства доручено Національному антикорупційному бюро, нагляд за дотриманням законів при проведенні досудового слідства у формі процесуального керівництва здійснюється САП, ідеться в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram