ГоловнаПолітика

В електронному реєстрі з'явилися перші декларації

Про доходи відзвітували кілька дрібних чиновників.

В електронному реєстрі з'явилися перші декларації

З моменту запуску електронного декларування, 15 серпня, подано вісім декларацій чиновників.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Згідно з даними реєстру, декларації подали завідувач сектором інформаційних технологій Головного управління Державної міграційної служби України в Києві, начальник відділу правової та кадрової роботи управління праці та соціального захисту Шевченківської райдержадміністрації Києва, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації, завідувач сектором містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Рівненської облдержадміністрації, начальник управління кадрової роботи Верховного Суду України, головний спеціаліст відділу моніторингу ризикових операцій Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Прокурор Коростишівської місцевої прокуратури Житомирської області подав до реєстру дві декларації: за 2015 рік і за період з 1 січня 2015-го по 14 серпня 2016 року.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування, систему запустили без сертифікації.

Запуск несертифікованої системи електронного декларування дозволяє держслужбовцям безкарно приховувати доходи, оскільки притягнути до відповідальності за неправдиву інформацію буде неможливо, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram