ГоловнаСуспільствоВійна

У "Борисполі" спіймали бразильця, який воював за "ДНР"

Досвідчений найманець готував бойовиків "Вікінга" і "Призраку".

Уранці в четвер в аеропорту "Бориспіль" затримали громадянина Бразилії, який брав участь в бойових діях проти України на стороні терористичної організації "ДНР", а також займався вербуванням найманців для терористів.

Про це повідомляється на сайтах СБУ і прокуратури Києва.

При огляді особистих речей у бразильця знайшли "військовий квиток ДНР", наказ із підписом Ігоря Стрєлкова про нагородження медаллю за бойові заслуги та ноутбук, в якому виявили інтернет-переписку з представниками терористичних угруповань.

Відзначається, що бразилець закінчив академію військової поліції і деякий час навчався в Курському державному університеті. Має навички альпініста, військового лижника, радиста, знає, як захоплювати і утримувати заручників, працювати з вибуховими речовинами.

Починаючи з листопада 2002 року, найманець побував майже в усіх "гарячих точках" світу. Восени 2014 року 32-річний професійний убивця прибув на тимчасово окуповані території України і приєднався до бандформування "Вікінг". Виконував при цьому функції керівника роти, був інструктором і розвідником. Брав участь у бойових діях в районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, Дебальцевого, Донецького аеропорту.

Також він тісно співпрацював з російськими спецслужбами, тренував бойовиків, формував з числа іноземців розрахунки мінометних батарей.

Крім того, бразилець був інструктором в батальйоні "ЛНР" "Призрак".

4 жовтня прокуратура Києва отримала дозвіл на його затримання з метою доставки до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Бразильцеві повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram