ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС має намір домагатися визнання факту катувань Умерова

Заступника голови Меджлісу три тижні утримували в психіатричній лікарні Сімферополя.

МЗС має намір домагатися визнання факту катувань Умерова
Ильми Умеров
Фото: Антон Наумлюк

Міністерство закордонних справ України вважає примусове утримання в психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільямі Умерова однією з форм тортур і буде працювати над тим, щоб цей факт визнав увесь світ.

Про це повідомив голова МЗС Павло Клімкін у своєму мікроблозі Twitter

"Те, що робили з Ільмі Умеровим протягом трьох тижнів, є нічим іншим, як однією з форм тортур. Працюємо над тим, щоб це визнав увесь світ", - написав він.

Нагадаємо, Умерова окупанти затримали в Сімферополі 12 травня цього року. За годину до затримання він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою в нібито участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Справа проти Умерова ґрунтується на відеозапису його промови в Києві, під час якої він 19 березня 2016 року заявив, що Росія повинна піти з Криму.

Пізніше його відпустили під підписку про невиїзд.

11 серпня під час розгляду справи в суді в Умерова стався гіпертонічний криз, і його госпіталізували. 18 серпня Умерова насильно перевели з кардіологічного відділення однієї з лікарень Сімферополя в психіатричну лікарню в тому самому місті для судово-психіатричної експертизи. 

На волю він вийшов тільки 7 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram