ГоловнаПолітика

Клімкін повідомив порядок денний майбутньої зустрічі зі Штайнмаєром і з Еро

"Ключова тема - що ми можемо зробити, щоб просунути "Мінськ".

Клімкін повідомив порядок денний майбутньої зустрічі зі Штайнмаєром і з Еро
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, що на зустрічі з головами МЗС Німеччини і Франції, яка пройде в Києві в середу, 14 вересня, будуть обговорювати практичні кроки з посилення присутності ОБСЄ на Донбасі.

"14 вересня у нас будуть не тільки Штайнмаєр і Еро, а й Борис Джонсон, і данський колега. Але щодо Штайнмаєра і Еро, то Франк-Вальтер приїжджає не тільки як міністр закордонних справ Німеччини, але і як діючий голова ОБСЄ. І ключова тема, яку ми з ним обговорювали в Берліні, - що ми можемо зробити, щоб просунути "Мінськ" у рамках нормандського формату. І друге - як практично допомогти ОБСЄ налагодити ефективний моніторинг за тим, що відбувається на Донбасі, і в перспективі - за ділянкою кордону, яка поки що не під нашим контролем", - заявив він в ефірі підсумкової програми "Подробиці" увечері в неділю.

Клімкін розповів, що концепція, яку пропонує Україна, передбачає необмежений доступ спостерігачів ОБСЄ на всій окупованій території Донбасу, а також створення вздовж кордону кількох баз спостерігачів з відеообладнанням (в тому числі інфрачервоним).

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що "нормандський формат" мирного врегулювання на Донбасі продовжить існування, хоча 11 серпня МЗС Росії заявило про відмову Росії брати участь у переговорах у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram