ГоловнаПолітика

Українська збірна з конкуру не поїде на фінал Кубка націй через Онищенка

Онищенко продав всіх коней збірної України з конкуру.

Українська збірна з конкуру не поїде на фінал Кубка націй через Онищенка

Українська збірна з конкуру не зможе взяти участі у фіналі Кубка націй, який відбудеться 24-25 вересня в Барселоні, тому що залишилася без коней, передає Deutsche Welle з посиланням на німецький галузевий журнал St. Georg.

"Незабаром після того, як в Україні розгорівся корупційний скандал навколо депутата Олександра Онищенка, він вирішив продати своїх 40 елітних коней відомому німецькому коневоду і колишньому тренера української збірної з кінного спорту Паулю Шокемеле. Таким чином Онищенку вдалося уникнути можливого арешту тварин, а збірна України з конкуру змогла взяти участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро", – йдеться в повідомленні видання.

Журнал також повідомляє, що після завершення Олімпіади Пауль Шокемеле забрав усіх куплених коней. Тепер замість збірної України на фінал Кубка націй з конкуру, який відбудеться 24-25 вересня в Барселоні, поїде команда Австрії.

Нагадаємо, Онищенко фігурує у справі про зловживання при реалізації газу, видобутого за участю "Укргазвидобування". НАБУ і САП 22 червня викрили організаторів схеми із розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук. 9 серпня Солом'янський районний суд Києва дав дозвіл на затримання та арешт депутата.

Також нагадаємо, що Олександр Онищенко протягом останніх десяти років витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі дорогих коней. Створена ним команда, яка базувалася в Німеччині, виступала під прапором України. До складу збірної входять, зокрема, знамениті німці Ульріх Кирхгофф, переможець Олімпіади в Атланті, а також триразовий чемпіон Німеччини Рене Теббель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram