ГоловнаПолітика

Чубаров закликав вимагати визнання нелегітимності всієї новообраної Держдуми РФ

Нардеп упевнений, що Росія "намалює" високий відсоток кримчан-учасників голосування.

Чубаров закликав вимагати визнання нелегітимності всієї новообраної Держдуми РФ
Фото: 24tv.ua

Україні потрібно вимагати визнання нелегітимності всієї новообраної Держдуми РФ. Про це народний депутат Рефат Чубаров заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На цьому етапі, здається, більш-менш всі такі провідні гравці відреагували. І ОБСЄ - тим, що не надіслала спостерігачів саме на територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, оскільки вона контролюється Росією, але це українська територія і там не буде спостерігачів ОБСЄ. Також висловився парламент України, прийнявши відповідну заяву. МЗС тепер ухвалило в повній мірі, як на мене, виправдане рішення про неможливість проведення виборів... Тепер, мені здається, нам потрібно трохи перенаправити наші вимоги. Вимагати не тільки, щоб ті, кого нібито оберуть на незаконних виборах у Криму, не були легітимними. Потрібно вимагати і в повній мірі, на серйозній підставі нелегітимності всієї Держдуми РФ. Вона дійсно нелегітимна, оскільки буде сформована на голосуванні деякої частини українських громадян", - заявив він.

На думку Чубарова, високий відсоток кримчан-учасників голосування Росія "намалює", як "намалювали і на референдумі 16 березня 2014 року".

"Росіяни будуть стверджувати, що це ще одне підтвердження бажання так званого кримського народу і це в якійсь мірі потрібно всюди коментувати, спростовувати. Україна повинна взяти лінію на те, щоб ставити під сумнів легітимність Держдуми РФ новообраної і не уникати цієї теми", - пояснив Чубаров.

Як повідомляли, 8 вересня Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей і міжнародних організацій із закликом утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також не визнавати їхніх результатів за будь-яких обставин.

Президент Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ проінформувати Москву про неможливість проводити російські вибори на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram