ГоловнаПолітика

Чубаров закликав кримчан бойкотувати вибори до Держдуми

За задумом російських окупантів, жителі півострова повинні "знову підтвердити свій вибір".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав жителів анексованого Криму бойкотувати майбутні вибори до Держдуми Російської Федерації.

Про це він написав у фейсбуці.

"Участь жителів Криму у виборах депутатів Державної Думи Російської Федерації, незаконно проведених Росією 18 вересня 2016 року на території тимчасово окупованого Криму, за задумом російських окупантів, дозволить їм стверджувати, що, мовляв, "кримчани знову підтвердили свій вибір". Зрозуміло, що на Заході нікого не вдасться обдурити, але жителі Криму, які піддалися на всілякі хитрощі російських окупантів та їхніх поплічників, можуть потрапити в неприємні ситуації, які випливають із вимог чинного законодавства України та логіки міжнародних санкцій", - зазначив глава Меджлісу.

Зі слів Чубарова, у Росії, "країні-окупанті, немає чинних правових норм, щоб притягнути до відповідальності громадянина, який бойкотує вибори, що проводяться".

"Відповідно, всім, хто встиг вже "вляпатися" у виборчі комісії, радимо негайно їх покинути. 18 вересня 2016 року всіх громадян, що досягли виборчого віку і проживають у Криму, закликаємо бойкотувати "вибори", що проводяться окупантами  - підсумував глава Меджлісу.

Нагадаємо, що 18 вересня відбудуться чергові вибори до Держдуми Росії. При цьому вперше "вибори" пройдуть також у Криму: окупований півострів у Москві будуть представляти чотири депутати. Мова йде про псевдопрем'єра Криму Сергія Аксьонова, підконтрольного Кремлю прокурора Криму Наталію Поклонську, а також про "віце-прем'єрів" Криму Руслана Бальбека та Михайла Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram