ГоловнаПолітика

Пашинський запросив Полторака на засідання оборонного комітету

Нардеп заявляє про зрив фінансування армії.

Пашинський запросив Полторака на засідання оборонного комітету
Фото: nfront.org.ua

Міністр оборони України Степан Полторак прийде зі звітом про стан і проблеми фінансування Збройних сил України під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, яке відбудеться наступного тижня.

Про це повідомив голова комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба партії.

"Офіційно повідомляю: наступного тижня комітет запросив міністра оборони. Я запрошую всіх фахівців з армії прийти на цей комітет і розібратися в питанні так званого фінансування армії. Воно повністю зірвано. Державне оборонне замовлення - 20%. Йде війна - до цього нікому немає діла!" - обурився Пашинський.

При цьому голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони звернув увагу на те, що з усіх голів фракцій і груп тільки представник фракції "Народний фронт" згадав армію під час свого виступу на Погоджувальній раді.

"У них (тих, хто не згадав про армію, - ред.) немає ніяких проблем, у них немає армії. Армія - безпека нашої держави. Це інша планета! Це там, де гинуть, де треба озброювати її (армію), там, де треба турбуватися про свою армію, - це ж інші координати! Шановні друзі, не буде так! І ось ці "соплі і крики" про захист українського народу... Український народ не ви захищаєте, український народ захищає єдина сила - Збройні сили України, Нацгвардія і прикордонники", - наголосив Сергій Пашинський.

Окрім того, заступник голови фракції "Народний фронт" нагадав присутнім, що саме через те, що під час минулої парламентської сесії більшість народних депутатів не підтримали законопроект про спецконфіскації і повернення арештованих коштів сім'ї Януковича в державний бюджет, сьогодні оборонна галузь не отримує належного бюджетного фінансування.

"24 серпня вся країна пишалася нашими Збройними силами, вся країна - нормальні люди - розуміють, що тільки завдяки людям у формі на передовій ми маємо можливість тут дебатувати", - зауважив він.

Водночас Сергій Пашинський заявив, що зі свого боку він не допустить демагогії і популізму, а буде стояти "на захисті реальних інтересів нашої держави".

Він також звернувся до керівництва парламенту з проханням внести до порядку денного першочергові оборонні законопроекти (№№4193, 4210, 5062, 4689, 5048).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram