ГоловнаПолітика

Парубій презентував депутатам "Електронну погоджувальну раду"

Нова система дозволить відмовитися від паперового документообігу.

Парубій презентував депутатам "Електронну погоджувальну раду"
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, відкриваючи сьогоднішнє засідання погоджувальної ради парламенту, презентував народним депутатам нову інтерактивну систему "Електронна погоджувальна рада".

Про це повідомляє телеканал "112 Україна"

"Тепер ми можемо користуватися системою "Електронна погоджувальна рада". Переконаний, що це полегшить роботу наших депутатів, адже завдяки цій системі кожен з вас зможе побачити і ступінь проходження всіх процедур кожного законопроекту, зможете побачити, чи є рішення комітету щодо законопроектів і яким є рішення експертної комісії або комітету", - сказав Парубій.

Він також зазначив, що це технічне переобладнання відбулося в рамках "дорожньої карти" внутрішньої реформи Ради, підготовленої місією з оцінки потреб Європейського парламенту під головуванням екс-президента ЄП Пета Кокса.

Нагадаємо, 2014 року вчені Національної академії наук розробили для Верховної Ради нову систему голосування під назвою "Рада-4". У системі передбачено можливість голосування шляхом одночасного натискання сенсорної кнопки, розміщеної ліворуч, і однієї з кнопок, розміщених праворуч. Так планують перемогти "кнопкодавство" в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram