ГоловнаПолітика

Редакцію "Подробиць" телеканалу "Інтер" підпалили (оновлено)

У приміщення кинули димову шашку.

Редакцію програми новин "Подробиці" на телеканалі "Інтер" підпалили.

Про те, що в будівлі по вулиці Щусєва, 26 виникла пожежа, пише співробітниця телеканалу Людмила Панасюк у фейсбуці.

"Нас виштовхали, ще коли підпалювали всередині, ми були недалеко від виходу. Пожежні є, 5 машин", - написала Панасюк і додала, що людей на четвертому поверсі і на даху намагаються евакуювати.

Як свідчать фото, викладені Панасюк, редакцію підпалили люди, які вважають канал рупором Кремля. На будівлі є відповідний напис. На одній із фотографій патрульні поліцейські затримують чоловіка.

Подробиці інциденту в фейсбуці повідомила речник столичної поліції Оксана Блищик.

"Близько 16:30 поліція отримала виклик на вул. Щусєва про те, що невідомі особи палять шини під офісом одного з телеканалів. На місце вирушили автопатрулі дільниці і слідчо-оперативна група Шевченківського управління дільниці. З'ясувалося, що група осіб, приблизно 20, прийшла до будівлі, встановила туристичні намети і принесла шини. Згодом шини підпалили і кинули в приміщення, за попередньою інформацією, "коктейль Молотова", - написала Блищик.

Кількох учасників події забрали у відділення поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень. Після проведення перевірки слідчі дадуть правову кваліфікацію цієї події, додала Блищик.

Оновлено 18:15. Трохи пізніше Блищик уточнила, що загоряння сталося не від пляшки із запальною сумішшю, а від димової шашки.

Директор "Національних інформаційних систем", що робить новини для "Інтера", розповів "Українським новинам" (входять у той самий холдинг Inter Media Group), що на будівлю напали 15 осіб у балаклавах.

За його словами, вони прорвалися через пост охорони, розпорошили в будівлі кілька порошкових вогнегасників, підпалили студію і зникли. Після себе нападники нібито також залишили протитанкову міну.

Одна зі співробітниць "Інтера" під час пожежі зламала ногу, декілька журналістів отруїлися продуктами горіння і розпорошеною речовиною з вогнегасників.

Оновлено 19:55. Прес-служба ДСНС підтвердила, що стався підпал, причому відразу в двох місцях - на першому і другому поверхах - і два рази. Перше загоряння погасили о 16:51, через 20 хвилин після надходження повідомлення про пожежу. Але о 17:09 на другому поверсі вогонь спалахнув повторно. Щоб його погасити, знадобилося ще близько години.

Загиблих і травмованих немає. З даху будівлі за допомогою спецтехніки довелося знімати 25 осіб, ще 20 вивели по сходах будівлі.

Нагадаємо, "Інтер" неодноразово зазнавав нападів в останні місяці. Тільки в цьому році таких інцидентів було два - 2 червня і 25 лютого. Але тоді події відбувалися біля центрального офісу "Інтера", розташованого недалеко від цирку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram