ГоловнаПолітика

Олланд анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом

Президент Франції підкреслив необхідність реалізації Мінських угод.

Олланд анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми домовилися організувати протягом найближчих тижнів саміт між Німеччиною, Францією, Росією та Україною", - написав Олланд.

Він також наголосив на необхідності реалізації Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

"Стосовно України, ми повинні продовжити Мінський процес, вирішувати актуальні питання... У тому числі реалізацію спеціального статусу, ситуації в галузі безпеки і відсутності довіри між сторонами", - додав президент Франції.

Крім того, в неділю на першому пленарному засіданні саміту G20 він виокремив для себе "вельми значні невизначеності" і в політичному, і в економічному сенсах. Олланд підкреслив, що одним з ключових завдань повинен бути пошук політичного рішення в Україні та Сирії.

Нагадаємо, раніше Україна узгодила з Францією і Німеччиною відновлення "нормандського формату".

11 серпня МЗС Росії заявило про відмову Росії брати участь у переговорах у "нормандському форматі". Це сталося після того, як окупаційна влада РФ затримала в Криму декількох українців і звинуватила їх у підготовці "диверсій" за наказом Головного управління розвідки Міноборони України.

23 серпня прес-служба Кремля повідомила про те, що Путін, Меркель і Олланд проведуть зустріч стосовно України на саміті G20, який проходить у Китаї. Однак через кілька днів у Росії повідомили, що тристороння зустріч не відбудеться, натомість Путін зустрінеться з Меркель і Олландом окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram