ГоловнаПолітика

Радник Порошенка заявив про залучення армії до патрулювання Миколаєва

ВСП і поліція сформують спільні патрулі.

Радник Порошенка заявив про залучення армії до патрулювання Миколаєва
Фото: mil.gov.ua

Радник президента України Юрій Бірюков заявив, що до патрулювання Миколаєва буде залучена армія.

"Будуть спільні патрулі: ВСП [військова служба правопорядку] плюс патрульна поліція. Плюс, ВСП може втручатися і в тому випадку, якщо ось прямо таки на очах відбувається правопорушення. З метою недопущення", - написав він у фейсбуці, коментуючи відповідне прохання голови фракції БПП у Миколаївській міській раді Володимира Криленка.

За словами Бірюкова, розпорядження міністра оборони про залучення ВСП до патрулювання міста зараз готують.

У заяві Криленка йдеться, що на сьогодні в миколаївській поліції відчувається серйозний кадровий голод

"Немає слідчих, що заважає повноцінному розслідуванню найбільш резонансних справ. Звичайно, така криміногенна ситуація нікого не влаштовує, адже 10% розкриття порушених справ - це не гарантія спокою на вулицях міста. Ми ініціюємо звернення до всіх військових відомств із проханням залучити військових для чергування на вулицях міста. Ми будемо просити, щоб Миколаївську область і місто взяли під особливий контроль", - завив Криленко.

У будівлі миколаївської мерії в понеділок проходила позачергова сьома сесія міської ради, на якій розглядали питання про криміногенну ситуацію та стан дотримання правопорядку на території міста Миколаєва, а також ефективність діяльності правоохоронних органів. Її було зірвано дзвінком аноніма, який повідомив про замінування приміщення.

Нагадаємо, питання про дієздатність миколаївської патрульної поліції порушили після того, як декілька екіпажів не змогли впоратися з двома нетверезими "мажорами". Один із них двічі вдарив перехожого, після чого сів в автомобіль і поїхав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram