ГоловнаПолітика

Харківського сепаратиста, який відбуває покарання, визнано винуватим у шахрайстві

Новікова засудили до 4 років позбавлення волі.

Харківського сепаратиста, який відбуває покарання, визнано винуватим у шахрайстві
Фото: Макс Требухов

Дзержинський райсуд Харкова визнав винуватим у шахрайстві лідера проросійської організації "Вихід" Олега Новікова, який відбуває термін за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Суд визнав його винуватим за статтями, пов'язаними з шахрайством і підробкою документів, і засудив до 4 років позбавлення волі. У цей термін зарахують уже відбуте ним покарання в попередній справі.

20 січня 2015 року 41-річного Олега Новікова затримали в Харкові після теракту біля Московського райсуду Харкова, коли постраждали 14 осіб. В офісі "Виходу" було вилучено антиукраїнську агітаційну літературу, прапори "ХНР", "ДНР", російську символіку, звіти про участь в антиукраїнських заходах.

20 травня Московський райсуд Харкова засудив Олега Новікова до трьох років позбавлення волі. Суд встановив, що він виклав заклики до зміни територіальних кордонів України у своєму відеозверненні в мережі до харків'ян у жовтні 2014 року після заборони маршу комуністів і знесення пам'ятника Леніну на площі Свободи.

За словами адвоката засудженого Дмитра Тіхоненкова, рішення суду про мінімальне покарання для Новікова пов'язане з тим, що він повністю визнав свою провину, розкаявся і співпрацював зі слідством.

Як стало відомо, Новіков - інвалід (не має ноги - ред.) і батько трьох дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram