ГоловнаПолітика

Жителю Закарпаття, який публічно закликав до сепаратизму, загрожує 10 років в'язниці, - ГПУ

На мітингу в Мукачевому він заявив про необхідність від'єднати "незаконно приєднану" область від України.

Жителю Закарпаття, який публічно закликав до сепаратизму, загрожує 10 років в'язниці, - ГПУ
Фото: zakarpattya.net.ua

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця області, який у Мукачевому закликав до від'єднання території Закарпатської області від України, інформує прес-служба ГПУ.

Як зазначено, 15 березня біля обеліска жертвам угорської революції 1848-1849 років у Мукачевому закарпатець виступив із промовою на мітингу, присвяченому річниці угорської революції. У зазначеній промові він заявив про необхідність зміни адміністративно-територіального устрою країни. Чоловік закликав до від'єднання території Закарпатської області від України, яку, за його словами, було незаконно до неї приєднано.

Крім цього, він намагався розпалювати національну ворожнечу, наполягаючи на нібито ворожому ставленні влади до корінного населення Закарпаття.

Згідно з висновком експерта, в зазначеному виступі обвинуваченого містяться висловлювання, які за змістом образливі, принижують національну честь і гідність українського народу і створюють негативний образ українців і держави Україна.

Щодо закарпатця порушили справу за ч. 2 ст. 110 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram