ГоловнаПолітика

Співробітника прокуратури Київської області затримали під час отримання близько 400 тис. гривень хабара

Затриманому загрожує до 10 років в'язниці.

Співробітники Генеральної прокуратури і Служби безпеки затримали працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області за підозрою у вимаганні й отриманні хабара на суму понад 375 тис. гривень.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Чиновника затримали після одержання частини хабара.

Фото: gp.gov.ua

"Зараз тривають слідчі дії в кількох місцевих прокуратурах і в апараті прокуратури Київської області, а також в інших правоохоронних органах. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в.о. ректора НАУ, професора, доктора технічних наук Володимира Харченка затримали під час отримання хабара в Києві. Він нібито вимагав 170 тис. євро за призначення професора на одну з посад в університеті. Сам Харченко всі звинувачення відкидає. Незважаючи на це, Міносвіти вже звільнило його. У квартирі Харченка під час обшуку виявили величезну суму грошей: 1,5 млн гривень, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів і 9 злитків золота масою від 2 до 20 г.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram