ГоловнаПолітика

Голови МЗС Німеччини та Франції приїдуть до Києва 14 вересня

Штайнмаєр і Еро зустрінуться з Клімкіним.

Голови МЗС Німеччини та Франції приїдуть до Києва 14 вересня
Фото: facebook.com/UkrBotBerlin

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції приїдуть наступного тижня до Києва для переговорів з українським міністром Павлом Клімкіним. Візит Франка-Вальтера Штайнмаєра і Жан-Марка Еро заплановано на 14 вересня.

Як повідомляє "Німецька хвиля", про це розповів Штайнмаєр на брифінгу в Берліні, де він сьогодні провів зустріч із Клімкіним.

При цьому німецький міністр песимістично висловився з приводу режиму припинення вогню на сході України. Угода про перемир'я, укладена у вересні 2015 року, не протрималася й кількох днів, а ситуація в районі конфлікту залишається нестабільною: відсутня рамкова угода про розведення протиборчих збройних формувань від лінії зіткнення, відведення важких озброєнь також відбувається з постійними порушеннями, а спостерігачі ОБСЄ не мають повного доступу в район конфлікту. "Ми не можемо бути задоволені тим, як реалізуються Мінські угоди", - вказав Штайнмаєр.

Про переговори наступного тижня повідомляє також українське МЗС. Окрім того, наголошують, що сьогодні під час зустрічі сторони домовилися продовжити взаємодію в контексті досягнення прогресу в питанні встановлення миру на Донбасі. Дипломати висловили єдність щодо необхідності контролю над роззброєнням у рамках діяльності Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) як ефективного механізму недопущення гібридної агресії з боку Росії.

Нагадаємо, сьогодні також відбулася зустріч спецпредставника ОБСЄ з питань України Мартіна Сайдіка та голови МЗС РФ Сергія Лаврова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram