ГоловнаПолітика

Цього тижня Кабмін внесе в Раду проект держбюджету-2017

Уряд готовий до консультацій з експертами і нардепами.

Цього тижня Кабмін внесе в Раду проект держбюджету-2017
Фото: kp.ua

Кабінет Міністрів цього тижня внесе у Верховну Раду проект державного бюджету на 2017 рік.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

"Уже на цьому тижні Уряд внесе до парламенту проект бюджету на 2017 рік. Підкреслюю, що це буде абсолютно чесний бюджет зі зрозумілими доходами і витратами. Основні пріоритети - оборона і безпека, збереження децентралізації, будівництво доріг, запуск програм енергоефективності, підтримка аграріїв і фермерів, щоб у них була можливість виробляти якісний національний продукт. Ще одне важливе завдання - підтримка педагогів. Цього року ми запустимо процес підвищення заробітних плат для українських учителів", - заявив прем'єр.

Гройсман підкреслив, що уряд готовий до консультацій і дискусій на тему бюджету.

"Я щиро вірю в те, що дискусія з експертами та народними депутатами допоможе нам сформувати максимально збалансований і ефективний бюджет, який стане планом дій на наступний рік", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, згідно з бюджетним кодексом, Кабмін зобов'язаний вносити проект бюджету на наступний рік до 15 вересня року поточного. Торік проект бюджету був формально внесений в Раду 14 вересня, але його відразу ж відкликали на доопрацювання. Раніше Гройсман заявив, що уряд не встигне подати бюджет вчасно.

Міністр фінансів Олександр Данилюк зазначав, що в держбюджеті на 2017 рік пропишуть доходів і видатків загального фонду на третину більше, ніж у бюджеті на 2016 рік. Доходи загального фонду передбачать на рівні 785,5 млрд грн, витрати - на рівні 851,6 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram